over mij

Hee hoi, leuk dat je op deze pagina kijkt!

Mijn naam is Ans Rozendal en ik heb het boek ‘Lekker slapen, doe ik zo!! geschreven. Hierbij heeft Debby van Soest de tekeningen gemaakt.

Ik woon in een heel klein, maar fijn dorp; De Hoeve. Vlak bij Wolvega in Friesland. Daar is mijn praktijk Studio Sprankel ook aan huis. En je vindt me regelmatig in de grote plantentuin, of moestuin.

Toen ik jong was, voelde ik me anders. Ik kon er niet precies ‘de vinger op leggen’. Maar toch anders. Ja mij vielen dingen op. En ik verbaasde me dat anderen dat nog niet hadden opgemerkt. Maar verder snapte ik er niets van.

En op de één of andere gekke manier, besloot ik onderweg dat dat ‘anders’ een niet-goed iets was. Pas later leerde ik dat op die manier denken eigenlijk onzin is!

Daarom zeg ik nu heel vaak tegen kinderen én volwassenen;  Je bent helemaal goed zoals je bent! Dat heb ik zelfs als slogan in ‘Lekker slapen, doe ik zo!’ opgenomen. Zo belangrijk vind ik het dat wij ons allemaal dat heel goed beseffen.

Later pas leerde ik dat ik me anders voelde omdat ik heel veel informatie uit mijn omgeving kon registeren met mijn zintuigen. En dat ik dat op een manier in mijn hersenen verwerk, die heel veel andere mensen niet kunnen begrijpen. Of meer; ze snappen niet waarom ik met bepaalde opmerkingen kom.

Toen ik 27 werd, gaf iemand mij het advies een boek te lezen over hoogsensitiviteit. En daar herkende ik mijzelf helemaal in! Ik ging verder uitzoeken en toen bleek dat ik wel heel veel kenmerken heb die overeenkomen met de kenmerken van hoog sensitieve personen.

Een paar jaar terug ben ik mijn eigen praktijk gestart om hoog sensitieve kinderen en volwassenen te coachen. Ik merk dat veel van mijn klanten het fijn vinden dat ik hen veel activiteiten leer waarbij ze zelf invloed hebben op de hoeveelheid indrukken die ze krijgen. Of om dit van te voren proberen te beperken. Of juist als het teveel is geweest, hoe je je hoofd en lijf weer kunt ontspannen.

Nu ben ik 44. Getrouwd met een man die gelukkig heel lief is, maar weinig hoog sensitieve kenmerken heeft. Hij kan wel heel goed invoelen hoe iemand zich voelt. En hij kan  goed mensen inschatten.

Samen hebben we kinderen; een meisje en twee jongens. Bij hen herkende ik juist ook veel hoog sensitieve kenmerken. En zij uiten dit allemaal weer op een andere manier. Of anders gezegd, zij hebben alle drie een andere voorkeur om de wereld met hun zintuigen waar te nemen.

Eigenlijk heb ik jaren geleden speciaal voor onze kinderen een boek geschreven dat de start is van dit activiteitenboek ‘Lekker slapen, doe ik zo!’

Naast activiteiten voor het naar bed gaan, staan er voor hun ook nog activiteiten in die je juist ‘s ochtends kunt doen. Of voordat je naar een drukke omgeving gaat. Om je te helpen niet overspoelt te worden door alle indrukken. En daar ga ik het tweede boek over schrijven “Minder prikkels, doe ik zo!”

Het mooie vind ik, dat deze boeken niet alleen voor kinderen met veel hoog sensitieve kenmerken geschikt is. Maar fijn is voor alle kinderen!

Lekker slapen, doe ik zo! bestellen door hier te klikken.

 

No comments.